Fără popcorn! Mergem la teatru de 1 Martie!

efecte colaterale - 1 Martie

Dacă nu știți ce să-i cumpărați persoanei iubite de 1 Martie, biletele la teatru pot fi soluția salvatoare. Iată câteva dintre spectacolele care au loc vineri 1 în sălile din București.

Nottara

Teatrul Nottara vă așteaptă pe 1 martie, la ora 19.30, cu piesa ”Trei nopți cu Madox” de Matei Vișniec, în regia lui Alexandru Jitea- sala George Constantin. Pentru fiecare bilet cumpărat, veți primi încă unul gratis. ” De singurătate fuge toată lumea, dar de tine însuţi nu ai unde să mai fugi. MADOX este ceea ce decide fiecare dintre noi să fie.”- descrie Mihai Lungeanu tema piesei. Din distribuție fac parte: Alexandru Jitea, Ion Grosu, Cristian Şofron, Victoria Cociaş, Ion Haiduc, Iulian Burciu, Lucian Bârsan, Iulian Cuza și Ciprian Chiricheș.

Tot la Nottara și tot pe 1 martie, de la 19.30, în sala Horia Lovinescu puteți urmări spectacolul ”Efecte colaterale” – un text contemporan, semnat de dramaturgul şi scenaristul Alexandru Popa. Prezentată în premieră pe ţară la Nottara, piesa, care îmbină ca într-un puzzle mai multe drame de familie, analizează, cu mult umor şi atenţie la nuanţe, riscul de a-l pierde pe celalalt pe drumul propriei împliniri.  Poveşti în poveşti se intersectează într-un oraş aglomerat, iar efectele colaterale ale întâlnirii unor oameni legaţi între ei prin fire sufleteşti nevăzute se amplifica gradual până când anulează distanţa dintre comic şi tragic. Distribuție: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă,  Laura Vasiliu.

TNB

La Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti (TNB), pe 1 Martie, de la ora 19.30, în Sama Mare se joacă ” Noii infractori” de Edna Mazia, traducerea Etgard Bitel, regia Ion Caramitru. Este o comedie amară, rezervată exclusiv adulţilor, cu partituri generoase şi actori extraordinari – îndrumaţi cu fineţe psihologică de Ion Caramitru – regizorul, vă oferă prilejul întâlnirii cu o distribuţie de cinci stele pe scena mare a Naţionalului bucureştean: Virginia Mirea, Alexandrina Halic, Andrei Finţi,  Silviu Biriş, Afrodita Androne, Teodora Mareş, Ileana Olteanu, Aylin Cadîr / Diana Sar, Cosmina Olariu, George Piştereanu, Daniel Badale, Mihai Verbiţchi, Alexandru Hasnaş. În alte roluri: Viorel Florea, Alexandru Popescu, Nicoleta Tase, Aris Bănuţoiu.

Metropolis

Cu ce vă servesc?” este prima piesă de teatru scrisă de celebrul eseist și romancier francez Pascal Bruckner pentru Grivița 53 – Primul teatru construit împreună. Avându-l ca sursă de inspirație pe dramaturgul Eugene Ionesco, Pascal Bruckner a creat o spumoasă comedie de situație – în cheie  absurdă – o experiență prin care, la un moment dat, va trece fiecare dintre noi. O clientă (Maia Morgenstern) intră într-o cafenea, nu știe ce să comande și speră ca rezolvarea acestei dileme să vină din partea chelneriței (Rodica Mandache)-  o foarte bună vânzătoare, ce reușește să-și aducă clienta n pragul depresiei. Dumnezeu (Chirs Simion- Mercurian) se întâlnește cu amândouă, le servește cea mai simplă lecție de viață și le face nota de plată pe 1 martie, ora 19.00, în sala Gloria (acces 70 lei).

Teatrul de Artă

”6 din 49” (ora 19.15), Teatrul de Artă (str. Sf. Ștefan)-  Ce i se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli (Dana Voicu și Livu Cheloiu), atunci când este pus în fața unui bilet câștigător la loto, care valorează 10 miloane de euro? Cei doi, soț și soție, părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relației lor ies încet, încet la iveală, într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem.

Teatrul Roșu

Vineri, de la ora 20.00, Teatrul Roșu (str. Bărăției 31) vă invită la comedia „Viață conjugală (a)normală” – regia Marius Gîlea. Doi tineri (Maria Radu și Marius Gîlea)se iubesc la nesfârșit, se iubesc înfiorător, se iubesc ca nimeni altcineva. Nimic nou până aici. Dar ce se întâmplă cu cei doi după douăzeci de ani? Deja devine interesant! Viața trece peste ei și vedeți ce „beneficii” aduce odată cu ea.