Cel mai curat aer din România este pe litoralul Mării Negre

Cel mai curat aer - pe litoral

Constanța și Tulcea sunt județele cu cel mai curat aer din România. În medie, concentrațiile de PM (particule în suspensie)  în cele două județe  sunt cu 30% mai mici decât în ​​restul țării.

Cel mai curat aer. În lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este, de regulă, de trei ori mai mică decât în ​​restul țării, potrivit rezultatelor unui studiu Airly.

„Conform datelor analizate prin senzorii noștri, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din țară atunci când vine vorba de aer curat. E important să analizăm și calitatea aerului atunci când planificăm o vacanță sau o ieșire în aer liber, în natură”, spune Marcin Gnat, PR & Communication Manager Airly.

„Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiză.

Pentru a realiza acest studiu, Airly a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care monitorizează poluanții timp de 24 de ore pe zi. Cinci dintre aceste dispozitive sunt amplasate pe malul Mării Negre din România.

Airly este o companie de tehnologie în domeniul monitorizării calității aerului care, din 2016, dezvoltă cea mai mare rețea globală de senzori pentru calitatea aerului cu scopul de a contribui la informarea și conștientizarea oamenilor privind problemele de poluare a aerului.