Campania ”Pâine adevărată” are ambasador în România

paine adevrata

Andrew Whitley, brutar și activist, este inițiatorul campaniei ”Pâine adevărată”, care militează pentru pâinea sănătoasă, naturală, făcută fără aditivi artificiali.

Pornind de la definiția simplă, de bază, a „pâinii reale”, campania își declară misiunea de a găsi și de a împărtăși modalități, rețete, pentru a face pâinea mai sănătoasă.

Campania are deja o rețea de parteneri plătitori din mai mult de 20 de țări și include brutării, magazine de vânzare cu amănuntul și de comerț cu ridicata, microbrutării domestice, precum și persoane independente care împărtășesc pasiunea lui Andrew.

De la lansarea sa, în noiembrie 2008, campania a ajutat mai mult de 10.000 de copii să învețe să coacă pâine. În plus, a fost publicat și un manual de coacere a pâinii și o carte de rețete. 

Acum, campania ”Pâine adevărată” a anunțat un nou grup de ambasadori oficiali. Cele 12 femei și cei 9 bărbați sunt din Anglia, Scoția, Țara Galilor, Mexic, Malaezia și România. Ambasadoarea pâinii sănătoase din România se numește Valentina Ioan și are biroul la Grain Trips, în București.