Anatomia gravidei, inspirație în design interior

design clinica Valencia

Calitățile unei noi tehnologii duc la un design interior impecabil la o clinică de ginecologie din Valencia. Rezultatul pare desprins dintr-un film SF.

Conceptul cheie a fost acela ca interiorul clinicii să reprezinte anatomia unei femei însărcinate. Rezultatul final este un spațiu excepțional, armonios și fără cusur, lucru posibil datorită utilizării HI-MACS® în nuanța de alb alpin.  Estetica curată a acestei clinici arată toate caracteristicile materialului utilizat: pliabil până la limite fără precedent, complet transparente și extrem de igienic.

De la pereții care se întind pe tot spațiul până la proiectarea mobilierului, curbele sunt prezente peste tot în clinică. „Am căutat un design curat, organic, care să îndepărteze liniile drepte și să creăm o amprentă personală cu totul unică pentru clinică”, explică Fran Canós, inginer și fondator al Fran Canós Studio.

Materialul ales pentru a obține personalitatea, funcționalitatea și igiena spațiului – cea din urmă este de o importanță esențială într-o clinică medicală ca aceasta – a fost HI-MACS® în culoarea iconică alb alpin.

Adevărata provocare de design a fost crearea unui spațiu cu diferite zone care se conectează între ele, de asemenea încercând ca și mobilierul să facă parte din această uniformitate. Cu această sinergie între diferitele elemente, interiorul acestei clinici își propune să ofere o conexiune și afinitate intimă între pacienți și spațiu, lucru pe care îl atinge simplitatea și seninătatea nuanței de alb alpin a HI-MACS®.

O altă calitate importantă a acestui material, care joacă un rol dublu în spațiile diferite, este suprafața complet netedă, neporoasă. Absența porilor și a cusăturilor permite HI-MACS® să îndeplinească cele mai înalte standarde de igienă, fiind extrem de ușor de curățat și de întreținut.

Datorită proprietăților termoformabile ale HI-MACS®, întregul spațiu beneficiază de o geometrie dinamică, armonioasă. „În alegerea materialului, ne-am bazat căutarea pe trei cerințe esențiale. Primul a fost că trebuia să realizeze tehnic proiectarea spațiului. În al doilea rând, trebuia să fie foarte durabil în timp și, în sfârșit, dar nu mai puțin important, trebuia să fie ușor de curățat. HI-MACS® a îndeplinit toate aceste cerințe”, explică Fran Canós. Pe lângă designul ambițios al acestei clinici ginecologice, Fran Canós Studio are multe alte proiecte care alcătuiesc catalogul său de succes. Una dintre lucrările sale cele mai importnate este proiectul de reconstrucție a catedralei Notre Dame din Paris, singurul proiect spaniol selectat drept unul dintre cele mai bune 50 dintre cele aproape 300 de idei depuse din 60 de țări diferite. Mai mult, în 2018, studioul a câștigat premiul Red Dot, cel mai prestigios concurs de design de produse din lume.

HI-MACS® este un material solid de suprafață care poate fi modelat în orice formă. Este utilizat pe scară largă pentru aplicații arhitecturale și de interioare, cum ar fi placări sculptate de perete sau bucătărie, băi și suprafețe de mobilier, în proiecte comerciale, rezidențiale și spații publice. Este compus din minerale, pigmenți acrilici și naturali, care se reunesc pentru a oferi o suprafață netedă, neporoasă și transparentă din punct de vedere vizual, care respectă cele mai înalte standarde pentru calitate, estetică, fabricare, funcționalitate și igienă – oferind multiple avantaje față de materialele convenționale.