Ziua Culturii Naționale la TNB – tururi ghidate gratuite

tururi ghidate gratuite la TNB

Aceste tururi ghidate gratuite vor purta vizitatorii prin culisele TNB, în spatele scenelor, în zona atelierelor de costume și decoruri și pe la cabinele actorilor.

Și în acest an, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București respectă tradiția organizării, în ziua de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale, a unor tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată și cum funcționează cel mai mare teatru din SE Europei, cu cele șapte săli ale sale, cu numeroase spații expoziționale, o librărie și mai multe foaiere în care publicul poate consulta panourile interactive cu programul și ofertele culturale din perioada următoare.

Tururile vor purta vizitatorii prin culisele teatrului, în spatele scenelor, în zona atelierelor de costume și decoruri, pe la cabinele actorilor, iar Ionuț Corpaci, cunoscut deja pentru pasiunea cu care își exercită voluntar rolul de ghid ad-hoc, le va depăna celor prezenți, așa cum face, de câțiva ani încoace, în fiecare zi de luni, povești despre istoria de 168 de ani a instituției Teatrului Național sau despre cei 47 de ani ai clădirii de azi din Piața Universității. Nu în ultimul rând, participanții la Tururile ghidate vor avea ocazia să admire panorama Bucureștiului de pe acoperișul clădirii. La final, o fotografie de grup realizată în foaierul Sălii Mari va fi postată pe pagina de Facebook a teatrului.

Punctul de întâlnire pentru fiecare din cele trei tururi ghidate organizate la orele 14.00, 15.30 și, respectiv, 17.00 este în Foaierul Sălii Mari a TNB, în dreptul Casei de bilete.

Tot în acest interval orar (14.00 – 17.00), la Sala Media, vor avea loc proiecții repetate ale recitalului ”de colecție” din anul 2008, Trecut-au anii…, o selecție din lirica eminesciană în interpretarea unor mari artiști ai scenei românești: Valeria Seciu, Ion Caramitru și Ovidiu Iuliu Moldovan, acompaniați de clarinetul maestrului Aurelian Octav Popa. Intrarea este gratuită (în limita celor 140 de locuri disponibile).

În săptămâna 14 – 19 ianuarie 2020, sunt programate 5 spectacole de autori români din repertoriul curent al Teatrului Național ”I.L. Caragiale”: Preșul (Ion Băieșu), Viforul (Barbu Șt. Delavrancea), Micul infern (Mircea Ștefănescu), Figuranta (Andreas Petrescu), 50 de secunde (Daniel Oltean).