Ziua Colecțiilor Deschise la Muzeul Antipa – vizite gratuite

Muzeul Antipa- vizite gratuite

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, vizite ghidate gratuite în colecțiile științifice.

Cu ocazia aniversării Zilei Culturii Naționale, publicul va avea acces gratuit atât în expoziția permanentă, cât și în noua expoziție temporară de reptile vii, deschisă în Sala Multimedia de la parterul muzeului. Vizitatorii vor putea vedea câteva dintre spațiile în care sunt păstrate cele aproximativ 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate care constituie patrimoniul științific al muzeului, printre care și una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții de fluturi din România.

Colecțiile de vertebrate ale muzeului (amfibieni, reptile, păsări și mamifere) numără aproximativ 50.000 de exemplare, fiind păstrate sub diverse forme, de la animale naturalizate până la piei, preparate umede, ouă sau cuiburi.

Cele 8 vizite gratuite realizate de personal științific de specialitate vor fi programate de la orele:

•        11.00 și 13.00 – în colecția de păsări;

•        11.00 și 15.00 – în colecția de fluturi;

•        12.00 și 14.00 – în colecțiile de reptile și amfibieni;

•        13.00 și 16.00 – în colecția de mamifere.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se face prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita a 15 locuri/grup. Accesul publicului în Muzeu se va face între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator va intra la ora 17:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *