Vârsta. Cum păcăliți timpul fără corecții ”externe”

vârsta

Photocredit: bestlife.com

Vârsta. Dacă vreți să să simțiți și chiar să păreți mai tânără, nu aveți nevoie de chirurgie plastică sau ”rejuvenare” artificială.

Vârsta. Sunt multe lucruri/activități pe care le puteți face și care vă dau acea stare de spirit care vă întinerește, practic, fără a avea nevoie de corecții externe.

Petreceți timpul cu prietenii

Se spune că prietenii sunt balsam pentru suflet. Timpul petreccut în compania altor oameni poate avea un efect mult mai bun asupra calității vieții decât casa în care stați, jobul pe care îl aveți sau prezența unui partener de viață.

Fiți creativ

Îndreptați-vă spre activități artistice și veți fi mai fericit, veți gândi mai limpede și veți avea o calitate mai bună a vieții. Dacă aveți nevoie de o idee, gândiți-vă la actorie sau o activitate care încântă publicul. Unele persoane afirmă că se simt mult mai intimidate de alegerea unei noi ținute decât de cântat, desenat sau pictat.

Reduceți machiajul

După o anumită vârstă, există riscul să exagerați cu machiajul. Studiile arată că, de obicei, femeile estimează greșit cantitatea de machiaj de care au nevoie, mai ales atunci când vor să pară atrăgătoare. Însă prea mult machiaj poate însemna că vreți să vă ascundeți vârsta.

Deveniți activ fizic

Nu trebuie să alergați la maraton, este suficient să lucrați în grădină sau să faceți o plimbare în pași rapizi. Ar fi bine ca în fiecare săptămână să practicați două ore și jumătate de activități care vă pun sângele în mișcare. Plus, de câteva ori, exerciții pentru tonifierea mușchilor. Toate vă pot ajuta să vă simțiți mai bine, să arătați și să gândiți mai bine. În plus, aceste obiceiuri ajută la prevenirea diabetului, hipertensiunii areriale și a bolilor cardiovasculare. Însă discutați cu medicul înainte de a începe un program de activități fizice.

Folosiți creme de protecție solară

Bronzul nu vă face să păreți mai tineri. Razele ultravioltete provenite de la soare cauzează mai mult de 90% din distrugerile la nivelul pielii, inclusiv pe cele vizibile – riduri, pete, iritații. Cremele de protecție solară ajută și la prevenirea melanomului (cancer de piele).

Ceva nou în fiecare zi

Nu este vorba de achiziționarea unor lucruri materiale, ci de a învăța sau a face ceva nou în fiecare zi: poate ajuta la menținerea sănătății creierului pe măsură ce înaintați în vârstă. Mai mult decât atât, ar trebui să faceți lucruri noi care implică folosirea întregului corp. Dansul este un exemplu grozav deoarece vă permite să fiți active fizic și să socializați, în același timp, două lucruri care mențin tinerețea minții și a corpului.  

Sănătatea dinților

Dacă nu aveți grijă de dinți, aceștia se pot îngălbeni și pot apărea boli gingivale. Astfel de afecțiuni sunt asociate cu bolile cardiovasculare, accidentul vascular- cerebral și chiar cu cancerul pancreatic.

Nu fumați

Acest obicei produce riduri deoarece îngustează vasele de sânge și limitează cantitatea de sânge care ajunge la stratul extern al pielii. În plus, fumatul poate cauza cancer, boli cardiovasculare și boli pulmonare – iar niciuna dintre acestea nu vă va face să vă simțiți sau să păreți mai tânăr.