Teatrul Național anunță deschiderea noii stagiuni 2019-2020

Teatrul Național

Ca în fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță deschiderea stagiunii.

Primele spectacole ale TNB sunt programate pentru week-end-ul 13 – 15 septembrie 2019, iar biletele au fost puse în vânzare online și la Casa de bilete a teatrului. Încă din primele săptămâni ale noii stagiuni 2019-2020, vor putea fi văzute unele dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului. Pe scenele TNB se întorc, rând pe rând, titluri ce au stârnit aplauze, cum ar fi: ”Regele moare”, ”Toți fiii mei”, ”Dineu cu proști”, ”Idolul și Ion Anapoda”, ”Omul care a văzut moartea”, ”Micul infern”, ”Umbre”, ”Cursa de șoareci”, ”Orchestra Titanic”, ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, ”Butoiul cu pulbere”, ”Tectonica sentimentelor”, precum și recentele premiere: ”Noii infractori”, ”Preșul”, ”Class”, ”50 de secunde”.

În următoarea perioadă, stagiunea de vară de pe acoperiș, de la Amfiteatru, derulată pe tot parcursul sezonului estival sub titlul ”Nopți de vară, sus, pe teatru”, continuă până la final de septembrie.

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță, pentru noua stagiune, două montări după titluri de referință ale dramaturgiei universale, sub semnăturile a doi regizori de succes și cu distribuții cuceritoare.

Prima nouă montare pe scena Naționalului pentru stagiunea de toamnă se află într-un stadiu avansat de repetiții, la care lucrează regizorul bulgar Alexander Morfov. Cu alte trei montări la TNB – ”Vizita bătrânei doamne”, ”Furtuna” și ”No Man’s Land”, regizor cu o cotă de originalitate apreciată la nivel internațional, Morfov a revenit la TNB pentru o nouă provocare shakespeariană. De această dată, alegerea lui este piesa ”Neguțătorul din Veneția”, cu Ion Caramitru în rolul lui Shylock și cu Ada Galeș, Richard Bovnoczki, Alexandru Potocean, în alte roluri principale, secondați de o distribuție numeroasă. Decorurile: Gabi Albu, Costumele: Liliana Cenean, Coregrafia: Inga Krasovska, Light Design: Chris Jaeger.

Scrisă la finalul secolului al XVI-lea, „Neguțătorul din Veneția” este și astăzi o piesă extrem de actuală, despre bani, lăcomie, dragoste și tensiuni inter-rasiale, despre discriminare și răzbunare. Shakespeare rămâne „contemporanul nostru”, cum a spus-o cu peste patru decenii în urmă Jan Kott.

Primele reprezentații sunt programate să aibă loc în zilele de 18 și 19 septembrie, iar premiera pe 20 și 22 septembrie 2019, la Sala Studio.

Tot în luna septembrie, la TNB, vor începe repetițiile la un nou spectacol, în regia lui Radu Afrim. ”Trei surori”, de A.P. Cehov, urmează să aibă premiera în decembrie 2019.

1 thought on “Teatrul Național anunță deschiderea noii stagiuni 2019-2020

Comments are closed.