Selecție unică la Muzeul Yves Saint Laurent

yves saint laurent-

Până la sfârșitul lui 2019, Muzeul Yves Saint Laurent din Paris prezintă o selecție unică, ce acoperă  întregul spațiu expozițional, de aproximativ cincizeci de modele haute couture.

În plus față de temele principale care au modelat activitatea designerului, noua expoziție explorează două dintre cele mai importante creații ale lui Yves Saint Laurent: renumitele rochii Mondrian (toamnă – iarnă 1965) și rochiile realizate în colaborare cu artista Claude Lalanne (toamnă – iarnă 1969). 

Rochiile Mondrian au fost atât de apreciate încât modelul lor a fost copiat în serie, mai ales în Statele Unite ale Americii. Aceste rochii iconice au devenit parte a culturii populare și au fost reinterpretate de artiști contemporani, unele dintre ele fiind expuse ca parte a expoziției.

La 50 de ani de la prezentarea colecției de toamnă – iarnă din 1969,  care marca relația de colaborare pentru haute couture dintre Yves Saint Laurent și creatoarea de bijuterii Claude Lalanne, aceasta poate fi văzută din nou, într-un nou decor expozițional. Bijuteriile create de Lalanne pentru colecția lui Yves Saint Laurent erau adevărate opere de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *