Săptămâna bobocilor mediciniști

Eveniment pentru bobocii mediciniști

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, prin Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), organizează, în perioada 23-27 septembrie, cea de a doua ediție Freshers’ Week, manifestare dedicată exclusiv bobocilor mediciniști. 

Evenimentul va aduna la start peste 500 de studenți din anul I și promite o serie de conferințe, training-uri și activități sociale mulate pe dorințele și nevoile acestora. Cei peste 500 de studenți înscriși în proiect vor avea ocazia să interacționeze și să afle mai multe detalii despre programa școlară, examene, oportunități de voluntariat și reprezentativitate, într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă. Totodată, paraticipanții se vor putea bucura de experiențe inedite în cadrul workshop-urilor, acestea oferindu-le șansa de a desluși tainele chirurgiei în cadrul sesiunii ,,Knots and Sutures”, de a deprinde tehnici de acordare a primului ajutor prin intermediul cursului de ,,Basic Life Support”, dar și de a-și dezvolta abilitățile practice. În plus, anul acesta participanții vor avea acces la un workshop interactiv în limba engleză ,,Topics in the Medical World”, sub ghidarea unui invitat internațional. Totodată, studenții vor fi invitați să descopere o perspectivă originală asupra educației în mediul universitar, în cadrul “Me vs Them Colegialitate și Competitivitate”, un workshop în premieră, menit să decripteze beneficiile aduse de integrarea în colectivul academic.

,,Altruismul, perseverența și munca în echipă sunt atribute esențiale ale unui viitor medic.  Pe o parte dintre acestea ați reușit să le faceți vizibile prin una dintre cele mai importante reușite, admiterea în Universitatea noastră,  iar pentru acest lucru doresc să vă felicit pe toți cei care, cu ambiție și multă muncă, ați mai făcut un pas către visul vostru. Ne bucurăm că avem ocazia să vă însoțim în această călătorie și sperăm ca atât experiența Feshsers’ Week, cât și cea din următorii ani, să fie un sprijin în clădirea unui viitor mai bun. Suntem încântați că vom avea șansa să învățăm unii de la alții și să facem față împreună tuturor provocărilor”, a declarat  Rareș Băloi, președintele SSMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *