Omul invizibil și mașinăria care simulează tornade, la București

Interactive Science- omul invizibil in Afi Cotroceni

De vineri, 17 ianuarie, copiii și adulții vor putea vedea mașinăria ce simulează o tornadă, harpa fără coarde, simulatorul de cutremur, mașinăria Angry Hair și omul invizibil la Afi Cotroceni.

După ce sute de mii de vizitatori i-au trecut pragul în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe sau Bulgaria, expoziția ”Interactive Science” ajunge și în România. Până pe 17 aprilie, publicul va avea ocazia să interacționeze cu 25 de mașinării care combină experimentul cu joaca. Mașinăriile din laboratorul interactiv instalat în Afi combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.

Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii.

Expoziția va putea fi vizitată timp de trei luni, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00, vineri și sâmbătă, între orele 10:00 și 23:00, la etajul 1 al centrului comercial, lângă locul de joacă.

Biletele pot fi achiziționate online pe Eventim şi de la intrarea în expoziție.