Marcel Iureș este creatorul de teatru la TNB

Creatorul de teatru – un spectacol unic, după un text extraordinar, plin de furie și de mult umor negru, în interpretarea magistrală a lui Marcel Iureș!

Pe 25 octombrie 2022, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, are loc premiera spectacolului Creatorul de teatru, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi austrieci contemporani, Thomas Bernhard, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureș în rolul titular.

În noul spectacol de la TNB, Marcel Iureş reia una dintre creaţiile sale actoriceşti de referinţă, dând viață personajului Bruscon, splendid bufon în căutarea absolutului în artă, într-un cvasi-monolog caustic și absurd.

Actor, autor și regizor megaloman, mizantrop, ipohondru, nihilist și intempestiv, Bruscon izbucnește în tirade îndreptate împotriva mediocrității țării sale, vociferează despre orice, de la politică la societate și teatru.

Îi sunt parteneri Alexandru Bindea, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne și Victoria Dicu, sub bagheta unui regizor cu o imaginație de excepție și o surprinzătoare capacitate de a se reinventa cu fiecare nouă punere în scenă, Alexandru Dabija. Scenografia spectacolului este semnată de arh. Gabi Albu.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 3 şi 18 noiembrie 2022, de la ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *