Grădinița de Vacanță: unde merg copiii pe timpul verii

Grădinița de Vacanță în Sectorul 1

Grădinița de Vacanță în Sectorul 1

725 de preșcolari din Sectorul 1 pot beneficia în această vară de programul Grădinița de Vacanță față de 650, anul trecut.

Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii pe timpul vacanței mari pot apela la serviciile grădinițelor de stat din Sectorul 1. Consiliul Local a hotărât, în ședința de pe 5 iunie 2019, ca opt grădinițe din Sectorul 1, cu nouă locații, să rămână deschise și în perioada vacanței de vară. În acest an, programul Grădinița de Vacanță din Sectorul 1 se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Numărul de locuri alocate programului Grădinița de Vacanță a fost suplimentat. Astfel 725 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 650, anul trecut. Finanțarea proiectului de 55 de lei/zi/preșcolar, din care 15 lei/zi/preșcolar pentru hrană și 40 de lei/zi/preșcolar pentru activități educaționale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădinița nr. 46 – Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădinița nr.52 – Strada Docenților nr.5 (100 de locuri), Grădinița nr. 116 – Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădinița nr. 206 – Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădinița nr. 222 – Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădinița nr. 248 – Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădinița nr. 283 – Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) și Grădinița „Steaua” – Strada Ion Inculeț nr. 5-7 (50 de locuri).

Părinții care doresc ca micuții lor să beneficieze de acest program trebuie să depună o cerere până în data de 26 iunie 2019, la sediul uneia dintre grădinițele care rămân deschise în timpul vacanței de vară. Având în vedere faptul că programul Grădinița de Vacanță poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităților de învățământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preșcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situație materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului Grădinița de Vacanță, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *