Fotografii cu amintiri: portretele muzicienilor români

Expo fotografii Florin Vedeanu

În perioada 24-29 iunie, Make a Point, spațiu cultural situat pe Șoseaua Morarilor 1, găzduiește expoziția de fotografie ”Amintiri si contra-amintiri”, o serie de portrete de muzicieni români realizate de artistul vizual Florin Vedeanu. 

Expoziția de fotografii ”Amintiri și contra- amintiri” este o analiză a memoriei autorului în care acesta interpretează fotografia drept contra-amintire și încearcă să arate că, uneori, imaginile pot fi inamicul memoriei. Portretele muzicienilor sunt rememorări ale perioadei din urmă cu 15-25 de ani, când fotograful asculta frecvent muzica lor. În timp, amintirile legate de aceștia s-au estompat, conținuturile s-au redus și au devenit mai greu accesibile. Florin Vedeanu explorează calitatea de amintire a fotografiilor, care uneori funcționează ca potențator al memoriei, alteori umplu sau înlocuiesc, prin concretețea lor, spații mnezice alterate. În paralel cu parcurgerea imaginilor, argumentele și explicațiile autorului pot fi citite online prin scanarea unui cod QR și pot fi discutate sau dezbătute.

Florin Vedeanu este jurnalist ca formare, grafician ca practică și activează de 20 de ani în domeniul presei scrise. Fotografiază și publică de la începutul anilor 2000. ”Amintiri și contra-amintiri” este prima sa expoziție de fotografie.

Vernisajul expoziției are loc miercuri, 26 iunie, la ora 19.30. Programul expoziției: luni (24 iunie), miercuri (26 iunie), joi (27 iunie), vineri (28 iunie), sâmbătă (29 iunie) – 10.00-21.00; marți: 10.00-17.30. Intrarea este liberă.

2 thoughts on “Fotografii cu amintiri: portretele muzicienilor români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *