Fără popcorn! Mergem la teatru! Magnolii de Oțel, în exclusivitate la Avangardia

Distributie Magnolii de Oțel

Teatrul Avangardia a obținut, în exclusivitate pentru România, drepturile pentru a produce live pe scenă piesa de teatru Magnolii de Oțel, care se bucură de mare succes în întreaga lume, inclusiv în varianta pentru marele ecran, în care joacă Julia Roberts și Shirley Maclaine.

Piesa va putea fi vizionată sâmbătă, 30 noiembrie, și duminică, 8 decembrie, de la orele 16.00 și 20.00, la sala Cinema Pro (Strada Ion Ghica nr. 3).  Din distribuție fac parte Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Victoria Cociaș, Ștefana Samfira, Ioana Barbu și Irina Ștefan.

Magnolii de Oțel este o comedie dramă despre modul în care reacționează femeile la crizele grave din cursul vieții, cum ar fi boala și moartea, despre cum găsesc puterea de a merge mai departe și despre cum își pot găsi forța de care au nevoie în relațiile cu cei apropiați, chiar dacă acele relații sunt marcate de diferențe de opinii sau de gusturi.

Istoria piesei

Robert Harling a început să scrie Magnolii de Oțel ca o descătușare terapeutică în urma morții premature a surorii sale, Susan, în urma unor complicații apărute din cauza diabetului de tip 1. Unul dintre motivele pentru care a început să scrie piesa de teatru a fost și pentru a-i lăsa o amintire-omagiu nepoțelului, atunci în vârstă de doi ani, în legătură cu mama lui. “Este o comedie – spunea Harling – deoarece  chiar și în cele mai întunecate momente există lucruri care te fac să chicotești”. Celelalte personaje din piesă sunt inspirate de prietene ale mamei sale, așa cum și le aducea aminte din copilărie. La un moment dat, chiar și-a făcut griji că adevărata Quiser – un personaj caracterizat printr-o fire morocănoasă și brutal de sinceră – s-ar putea recunoaște în piesă și s-ar putea simți ofensată. Însă, pe măsură ce vedeau piesa, aproape toate femeile din orașul său natal au început să spună că ele erau adevărata Quiser (personaj interpetat de Shirley MacLaine în film și de Maia Morgenstern în montarea din România).

Biletele pot fi achiziționate de AICI.