Biblioteca lucrurilor: ce îți trebuie, când îți trebuie!

O „bibliotecă a lucrurilor” permite oamenilor să împrumute lucruri de care au nevoie doar din când în când.  Deja 5.000 de londonezi au început să împrumute orice, de la sisteme de sunet la mașini de cusut, dintr-un catalog de aproximativ 50 de articole

Aceștia sunt pionierii modelului Library of Things (LoT), care îi ajută pe oameni să economisească bani și să reducă deșeurile prin închirierea la prețuri accesibile a obiectelor de uz casnic. De când a început acest proiect, au fost salvate  aproximativ 50 de tone de materiale de la un depozit de deșeuri.

În urma unei campanii de crowdfunding de succes, modelul va fi extins de la șapte cartiere londoneze  la 50 de cartiere din Anglia. Echipa de la întreprinderea socială care a lansat acest proiect este optimistă că cei 5. 000 de „împrumutați” din Londra sunt primii dintre cei mulți care urmează. Au strâns aproape 375.000 de lire sterline pentru a se extinde, spunând că modelul este unul valoros, într-un moment în care unul din șapte magazine din Marea Britanie este gol, iar consiliile și comunitățile caută soluții.

„Noi vedem o Bibliotecă a lucrurilor ca pe un activator pentru centrele comunitare  – fie că este vorba de spații artistice, biblioteci sau magazine de recondiționare și reparații”, spune co-fondatoarea Rebecca Trevalyan. „Serviciul aduce un trafic pietonal divers, venituri și impact – ajutându-i pe localnici să facă diverse activități la prețuri accesibile și să învețe abilități practice, reducând în același timp deșeurile.”

Punând scopul înaintea profitului, serviciile Library of Things sunt în prezent găzduite în alte șase biblioteci, spații comunitare și centre de reciclare din Londra.  Partenerii de marcă, precum Bosch și Kärcher, furnizează produsele la un cost redus sau chiar deloc, în schimbul unor informații despre utilizarea și întreținerea produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *