Adulții și Social Media- o relație ”grețoasă”

Social Media- pericole

25% dintre persoanele care utilizează cel mai mult canalele de Social Media au un risc dublu de apariție a unor tulburări de alimentație.

Impactul Social Media asupra copiilor de toate vârstele a devenit atât de puternic, încât la nivel global se derulează campanii de conștientizare a riscurilor utilizării Facebook, Instagram, etc.

Din păcate, nu doar copiii sunt afectați de canalele Social Media. Rețelele cunoscute de socializare, dar și canalele media tradiționale, inclusiv televiziunea și revistele, tind să promoveze perfecțiunea fizică, ceea ce alimentează atitudinea negativă a adulților la adresa propriului corp și crește riscul de apariție a tulburărilor de alimentație. Un studiu recent al Univeristății din Pittsburgh a arătat că 25% dintre persoanele care utilizează cel mai mult canalele de Social Media au un risc dublu de apariție a unei astfel de afecțiuni. Printre canalele incluse în studiu s-au numărat Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Snapchat și LinkedIn.

Ceea ce nu au reușit să depisteze cercetătorii este dacă aceste platforme de socializare creează un mediu care conduce la îngrijorări privind propria imagine și tulburări de alimentație sau dacă, de fapt, persoanele care au astfel de probleme se găsesc mai ușor și se îndeamnă una pe alta să continue cu aceste atitudini nesănătoase.

Cele mai des întâlnite tulburări de alimentație sunt:

● anorexia- persoanele afectate mănâncă atât de puțin, încât au o greutate periculos de mică, ceea ce poate conduce la un stop cardio- respirator și un dezechilibru electrolitic potențial fatal.

● bulimia- persoanele afectate mănâncă foarte mult, după care își provoacă voma pentru a preveni digerarea alimentelor, sau folosesc incorect laxative.

● alimentația excesivă- consumul unor cantități mari de mâncare.

Este important să recunoașteți simptomele unei tulburări de alimentație (fie că este la dvs. sau la cineva drag) și să cereți ajutor înainte ca viața să fie pusă în pericol. Chiar și tuburările de alimentație ocazionale reprezintă un motiv de îngrijorare.

Alte studii au mai arătat că timpul prea lung petrecut pe rețelele de socializare poate duce la izolare socială și depresie. Deci dezlipiți-vă de calculator cât de des puteți.

1 thought on “Adulții și Social Media- o relație ”grețoasă”

Comments are closed.