14 Mai – Noaptea Europeană a Muzeelor

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 18-a ediție.

Muzee si instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 14 mai.

Noaptea Muzeelor în București

În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO). Peste 200 de muzee, case memoriale și alte centre culturale vor putea fi vizitate în cadrul celei de a 18-a ediții a Nopții Muzeelor 2022. Evenimentul de anul acesta va fi organizat sâmbătă, 14 mai. În Capitală vor fi deschise cu această ocazie peste 61 de muzee și entități culturale partenere, printre care: Palatul Șuțu, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național al Țăranului Român. La nivel național, la ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor vor putea fi vizitate 207 centre culturale din 39 de județe ale țării.

Programul integral și harta cu locațiile evenimentelor din București sunt disponibile aici.

Site-ul oficial al evenimentului european: http://nuitdesmusees.culturecommunication.gouv.fr/

sursa foto: www.noapteamuzeelor.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *